ByTanten

...hemma på min gata i byn, där bor det en tant...

...som virkar folk.

Publicerad 2012-10-16 19:12:00 i Virkat,


 
 
Som Hjalmar, eller Tibbe (som inte finns på bild tyvärr). Eller senaste skapelsen utan namn. Vi kan kalla henne fröken Flintskallig. För det är hon. Flintskallig alltså.
 
Hon finns inte heller på bild eftersom hon gömde sig när kameran åkte fram för att föreviga framsteget av att hon äntligen fått ett huvud. Såatte... nu vet ni ju vad jag kommer göra under sjukskrivningen.
 
Leta efter en flintskallig docka.
 
Undrar vad jag ska ropa?
 
 
Hallååå, fröken Flint... Ehmm, jag menar fröken duärjättesnyggävenutanhår? Komsi komsi så jag får fota!
 

...som älskar hösten!

Publicerad 2012-10-14 08:05:58 i

I mitt hjärta har hösten en speciell plats. Mycket för att jag fyller år i november, så hela hösten präglades under min uppväxt av en pirrande nedräkning till födelsedagen. Sen älskar jag att läs mig nya saker, så skolstarten (höstterminen) var efterlängtad och tycktes alltid så full av löften om nya härliga kunskaper. Färgerna som kommer när löven skiftar färg är bland de vackraste naturen kan uppbringa i mitt tycke, så det brukar ofta bli långa promenader och kaffedrickande i skogen. Rosiga kinder, raggsocksvärmda fötter och handarbete framför brasan är, helt klart underskattade, följder efter de promenaderna.
Det finns helt klart fler underbara saker med hösten, många fler än jag orkar skriva om. Älska hösten!

Avundsjuk, jag är så avundsjuk!

Publicerad 2012-10-10 11:28:00 i Tankar om livet,

Jo, men det är jag. Avundsjuk alltså. För jag vill också kunna formulera mig på det sättet som hon gör, kunna få fram de där tankarna som smyger omkring som små spöken i hjärnans förrum och faktiskt skriva ner dem på ett sådant sätt att andra förstår. Så att de sitter där vid skärmen och känner hur ljuset tänds - aha, hon menar så! Gärna med en sideorder av; så tänker ju jag med!
 
Men nä. Så blir det inte. Så jag gör det näst bästa; jag tjuvar. Tjuuuuvar!
 
Ja, och tjurar lite med...
 
 
http://vuxnamanniskorharintehamstrar.blogspot.se/2012/08/rosa-ar-for-flickor-och-spruckna-och.html
 
http://vuxnamanniskorharintehamstrar.blogspot.se/2012/10/nar-fint-blir-fel.html
 
 
 
Fast mest gråter jag. Varför? För att jag är rädd. Rädd för att sitta i kontorsstolen här hemma och skriva samma grej som hon har behövt pränta ner. Rädd för att inte få se den där glittrande blicken i mitt barns ögon när jag kommer hem med impulsköpta lilaglittrande fingervantar med en hysteriskt rosa häst på. Rädd för att behöva klä på mitt barn kläder som inte går att leka i för att de hänger på "rätt" sida i klädbutiken istället för de bekväma byxorna jag hittat på "fel" sida.
 
Tänk att behöva uppleva sådant - för att "killar är ju killar och tjejer är tjejer - så är det bara".
 
*skakar på huvudet och gråter lite till*

...som haft tidsbrist. Nej nu ljög jag. Igen.

Publicerad 2012-10-10 07:30:42 i Lite vadsomhelst, Vardag,

Jag gör nämligen det. Ljuger. Rätt ofta faktiskt.
 
Tänker jag efter så gör nog du det med. Rätt ofta och vid samma tillfällen varje gång. Visst har jag rätt?
För inte står vi väl där och svarar ärligt på frågor som: Hur mår du? Hade du trevligt på semestern? Visst är det underbart att vara gravid? och alla andra liknande artighetsfraser? Nej, just det!
 
Inte talar jag om att jag har sömnbrist, lider av en förstoppning Sauron själv måste uppfunnit för att lägga till mänsklighetens redan många kval, inte fick till någon semester ens eftersom bacillernas ledare inte beviljade sina abetares semesteransökningar och att foglossning, sammandragningar, svullna fötter samt uppstötningar inte riktigt brukar hamna under kategorien Underbart i mitt tycke. Så det är det ju ingen som vet.
 
Så, ja. Det har varit tyst på bloggen. Men, nej. Det är inte på grund av tidsbrist.
 
Inte så mycket brist på något alls faktiskt. Mer att jag har haft tidningar att läsa, kaffe att dricka och möjlighet att få göra just de sakerna - På Samma Gång och Ifred, Helt Allena, Själv!
 
Såatte, nu vet ni det.
 
 
 
P.S: Har ni sett att de säljer satsumas i affärerna nu? De tar faktriskt en hiskelig tid att skala, så där försvann ju ytterligare lite tid från bloggskrivandet. Speciellt när det faktiskt är obligatoriskt att aldrig äta färre än fem stycken på en dag. Nej, där ljög jag faktiskt inte!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela