ByTanten

...hemma på min gata i byn, där bor det en tant...

En annan dag än annandagen.

Publicerad 2013-12-26 23:09:31 i Vardag,

Annandag jul, silvermedaljören av mysdagar i juletid, paketen är redan öppnade och de flesta rester har ätits upp eller flyttat in i frysen (eller någon annans frys kanske?). Hela dagen går åt till att njuta och nyttja. 

Vår dag har till största delen bestått av LEGO. Bygga det, leka med det, kolla så inte lillebror äter upp det, bygga mera, leka mera... Nyttjande av flinka fingrar och konstruktionsnörderier från förälderns sida och sen njutningen av att ha fått sitta och umgås med sitt barn, det är inte illa det. 

Men imorgon får vi nog ta och diska upp och städa efter oss, det får vi nog...Julaftonskväll

Publicerad 2013-12-24 21:21:56 i Hjärtekatter,

Det är tyst. 

I hallen står kassar med julklappar utan papper och väskor med smutstvätt. I bilen väntar fler kassar, väskor och en vagn. Från sovrummen hörs andetag från sovande barn. Katten ligger vid fotändan på sängen och spinner. En lampa är tänd på toaletten som ledljus. Kuddarna luktar svagt av andra sängar. 

Nu är vi hemma. Nu sover vi gott.Julafton

Publicerad 2013-12-24 10:07:33 i Hjärtekatter,

Vi har inte så många traditioner vi håller hårt på i vår familj. Eller hårt och hårt förresten, vi gör de roliga grejerna och struntar i resten, så vi behöver ju knappast jobba på att ha de traditionerna precis. 

Jag gör jäkligt goda kroppkakor i miniformat, varken min man eller jag får någonsin upp all julpynt i tid (eller ner det för den delen), vi grillar med barnens farmor och farfar uppesittarkvällen om vi är lediga allihop och vi börjar alltid äta både julskinkan och julgodiset så långt innan jul att vi oftast får göra nytt. Utöver det så är det mesta nytt varje år. 

Gran eller inte gran, fira hemma eller borta, fira på julafton eller juldagen eller annan dag, kolla på Kalle eller inte... Sånt där löser vi lite på känn. 

Men vart vi än firar och hur firandet än ser ut så ser vi alltid till att ta det lugnt och njuta. Och att alltid, alltid, sätta mycket tejp på mosters paket. 

God Jul!


Man kan inte öppna paket om man är försvunnen. Vet du det?

Publicerad 2013-12-05 09:29:08 i Vardag,

Nu har han fyllt ett år då. 

Pajasen. 

För sån är han, har vi lärt oss. En riktig pajas! Busig och lurig och störtskön med en halv grävskopa humor. Finns det en möjlighet att småluras så tar han den, varje gång!
Duk på bordet? Leka spöke, stoppa i brorsans stövel eller gömma i vedkorgen. Möjligheterna är oändliga! 
Detsamma gäller de flesta grejer här hemma. De hittar vi lite varstans, eller inte alls. Oftast tar han ett varv extra runt oss och flinar ordentligt mot oss innan han kör försvinnandeakten på våra prylar. För att gnugga in det liksom. För det är inte det att vi låter honom gömma undan grejer. Nej då. Vi har stenkoll på honom, hela tiden, ända fram tills han är väck och sen magiskt trollas fram. Utan. Pryl. Någonstans. 

Snälla lilla barn, kan du plocka fram mammas BH/brorsans tåg/pappas strumpa/duken/kudden/...?

 *hånflin* 

Snälla söta?

Nä. Titta dää!!

Ja, jättefin gubben. Men kan du ta fram.. Var är han?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela