ByTanten

...hemma på min gata i byn, där bor det en tant...

Ungar får allt det rosa.

Publicerad 2013-03-23 10:02:16 i Hjärtekatter,

Vem skulle inte vilja ha vår nu? Blommor som letar sig upp ur myllan, fåglar som kvittrar medan de bygger bon och solen som får dig att kisa på skogspromenaden.

Nu är det ju för all del soligt och fåglarna bygger säkert på bon, om så bara för att slippa kylan och blåsten. Blommorna har börjat kika upp men jag tror att de kommer ge upp när de inser att vintern fortfarande pågår för fullt häruppe.

Så vi har gjort det enda vettiga i det här hushållet. Handlat vårkläder.

Tanken var att vi behövde kläder allihop. Mannen i mitt liv är väldigt duktig på att aldrig ha skor som funkar för vädret utanför dörren. (Tänk er sandaler i vårrusk. Hu!) Barnen växer ur sina kläder innan vi hunnit tvätta dem och jag har obarmhärtigt och effektivt mördat varenda jacka jag äger. Varenda. En.

Men usch så trista alternativ vi vuxna får. Grått. Beige. Natur (är det en färg?). Svart. Brun.

Jag dör tråkdöden varenda gång. Jag menar det. Jag får ångest. För jag vill ha färg! En gul regnrock med grön sydväst och mina röda gummistövlar med vita prickar på. (Glädjen när jag hittade dem var enorm!)
En brun manchesterjacka med turkosa fickor är inte något man kan drömma om när man är vuxen. Så istället får min äldsta frossa i färg.
Gröna regnkläder och rosa gummistövlar.

Vet ni, även om jag nog får sy en brun jacka med turkosa fickor själv om jag någonsin ska få äga en, så kan jag inte hjälpa att bli glad när man möts av de här i hallen.

Jag ser koppen som helt tom.

Publicerad 2013-03-22 11:35:31 i Hjärtekatter,

Vet ni vad det drygaste med att ha en sjuk bebis är?

Nattvandringen, tänker ni.

Eller tvätta nerkräkta kläder.

Kanske att behöva truga i en annars matglad unge något som normalt slinker ner på fem röda?

Nej, nej och åter nej.
Det drygaste är solklart att behöva vänta på att få ut en ynka liten droppe kiss ner i en vit och blå landstingsplastmugg med texten URIN pedagogiskt skriven på sidan.
"Men alltså ärligt? När det finns nytvättade kläder i närheten har du ju minsann aldrig ont om kiss! Åååhh.
Kom igen, bara liiiiiite lite?"

...som ska virka katter.

Publicerad 2013-03-12 15:33:17 i Hjärtekatter,

Häromdagen damp det ner ett paket i brevlådan. Ett stort paket. Svart, om det nu spelar någon roll. Jag som vet med mig att jag inte beställt något blir ju hiskeligt nyfiken på vad det kan vara, då det visar sig att det är adresserat till mig. Jag och treochetthalvtåringen slet upp paketet och kikade på innehållet.
 
Där låg det en himla massa garn i en genomskinlig plastpåse, en stor förpackning med bomullsstoppning och några lösa garnnystan som uppenbarligen inte fått plats i plastpåsen. Färglada nystan,flera av varje sort, låg där i påsen.
 
Lite mystiskt var det allt. Tills lappen trillade ur.
 
Ur paketet alltså.
 
Då blev det glasklart.
 
Vad som har hänt är att några vänliga, men virkningshandigkappade, själar har skänkt en liten summa pengar till ett av de mest berömvärda projekten jag vet; Hjärtekatten. Genom att göra det, samt valt färg och lite andra småsaker på önskad katt, så skickas material föra att göra katten till antingen mig eller någon annan av oss som skrivit upp oss på listan.
Vi som finns med på den listan är hjälp-virkare. Vi virkar åt dig, så att säga, så att du inte behöver. Så har du lust att hjälpa till att ge ett barn med hjärtfel en liten kamrat på vägen genom undersökningar, operationer och sjukhusbesök men inte har tid, ork eller kunskap att virka själv - skänk en slant. Låt oss hjälpa dig att hjälpa någon annan.
 
Katterna hamnar på barnhjärtavdelningarna i Göteborg och Lund. (Läs gärna mer om hur det går till på Hjärtekattens blogg eller på deras FB-sida.)
 
Men, framförallt, sprid ordet! Ju fler vi är som hjälper till på de sätt vi kan, desto fler barn med hjärtfel (samt deras syskon, läs gärna om syskondjur på Hjärtekattens blogg) kan få en egen katt som kan hålla dem sällskap.
 
En stor eloge till alla som driver Hjärtekatten och hjälper oss andra att hjälpa.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela