ByTanten

...hemma på min gata i byn, där bor det en tant...

...som vardagspratat lite.

Publicerad 2013-04-28 17:29:41 i Lite vadsomhelst,

Jo. Vi var ju på föräldragrupp i veckan och där togs det upp vikten av att samtala med sina barn. Att benämna det som händer runtomkring och sådär.

Men jag kan inte komma ihåg vadan skulle göra när ens fyraochetthalvtmånaders pladderbebis vänder sig mot en och pratar. Ska man svara? Beställa IQ-test? Ringa Aftonbladet?

Förresten, vad är det rätta svaret på 'Gorbatjov gött!'?

Instagram

Publicerad 2013-04-24 09:59:19 i Lite vadsomhelst, Tanten, Vardag,

Jag brukar vara rätt sen in på nya saker. Facebook tog ett tag innan jag skaffade, detsamma med Lunarstorm (för de som är gamla nog att minnas det) och en blogg. Nu senast är det Instagram.
 
Jag väntar gärna tills det är oundvikligt att skaffa sig nya tidstjuvar. För det tycker jag faktiskt att de är. Det tar tid ifrån annat jag hellre gör, men samtidigt så får jag mycket inspiration och information från alla dessa konton/appar/communitys.
 
De saker jag hellre gör är nog rätt så vanligt att man vill ha mer tid till, som umgås med mina barn och min man. Annat handlar mer om intressen, som att sy/virka/sticka mera, eller baka eget bröd/göra storkok och annat sånt "tantigt". Men hur jag än försöker så fastnar jag tillslut.
 
Lunarstorm är sedan länge begravt, men Facebook, följa och skriva bloggar, e-post, Sysidan, Ravelry, och en hel del matsidor besöks så fort jag kan få till lite datortid. Där följer jag mina vänner och bestämmer lite fikaochlekträffar med dem, jag får hjälp eller kan ge råd när jag eller någon annan fastnat i ett handarbetsprojekt, jag får nätreklamblad och extraerbjudanden skickat till mig (mest efterlängtat är alltid Bibbis månadsblad eller e-post från min syster) och jag får så mycket glädje av att kunna "dela" vardagen med andra trots att vi inte möts IRL, som det heter.
 
Nu till den senaste tidstjuven då: Instagram. Där har jag samma namn som här på bloggen, alltså bytanten, och för att vara smått beroendeframkallande så är det nog ändå den roligaste av tidstjuvarna. Det är enkelt att hitta det man söker, följa sina vänner eller inspirationskällor och att lägga upp egna bilder. Det bästa av allt är att appen inte krånglar heller, som en viss annan app gör. (Säger inte mer än att den börjar på F.)
 
Så tycker ni uppdateringen på bloggen är sporadisk (nej nu var jag kanske lite väl positiv, låt oss säga värdelös) så kan ni alltid kolla vad jag har för mig genom Instagram.
 
Sådär, då var det sagt.

Det är väl tanken som räknas?

Publicerad 2013-04-07 15:58:11 i Lite vadsomhelst,

Besvikelsen, när man för fjärde gången försöker sig på samma söm och det går åt pipsvängen på ett helt nytt sätt än de andra gångerna, är inte riktigt den optimala söndagskänslan kan jag säga.

Tråden hoppar av, går av och tvinnar sig. Ok, fixat, fixat och fixat. Sen då? Jo då går det inte att mata fram tyget. Det bara snörper ihop sig. Gaaahhh!!!!

Just nu känns det som om jag aldrig blir klar med den här tröjan.

Ska jag vara helt ärligt har nog den tilltänkta mottagaren redan växt ur den med.

Suck.


Men tanken var fin. Liksom tyget.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela