ByTanten

...hemma på min gata i byn, där bor det en tant...

...som idag firar ytterligare en födelsedag!

Publicerad 2012-11-13 09:37:55 i Vardag,

Idag fyller min systerson och tillika gudson år!
Det är hans första födelsedag och fyller då självfallet ett år. En kille med aptit på livet kan man nog kalla honom, i alla fall så finns där en god aptit vad gäller mat. All mat. Allas mat. Lite mattjuvvarning faktiskt.

Lite otippat glider mina tankar iväg till en annan familjemedlem när jag tänker på just den egenskapen hos min systerson.
Min syster.

Nej, nej, inte den systern vars avkomma är matglad. Jag har turen att ha två systrar nämligen, jag menar den andra i det här fallet faktiskt.
Fast helt otippat kanske det inte är.
Men jag kanske ska stanna lite i den tanken och helt enkelt njuta av att se att vissa egenskaper går i arv inom familjen. Oavsett naturen på sagda egenskap.

Så grattis på din allra allra första födelsedag min kära, och jag hoppas du får fira många fler i ditt liv!


P.S. Ifall min syster, ja alltså inte den systern utan den andra, läser det här:
-Kom inte och säg att det inte är ditt fel när din systerson kommer och slickar på alla kakor på fatet i syfte att få dem alla för sig själv.
Bara försök inte ens.

...som nu är ett år äldre. Igen.

Publicerad 2012-11-06 18:30:02 i Tankar om livet,

Då har vi nog firat klart för idag. Tårtfrukost i all ära men det jag sett mest fram emot hela dagen har nog varit att den skulle ta slut. Lite speciella skäl till det såklart, oftast vill man ju att födelsedagar ska hålla igång länge, men inte jag. Inte den här.

Ju närmare midnatt, desto skönare faktiskt. För att ju längre in på dagen jag kommer, liggandes här på soffan, desto närmre kommer jag målet. Att få fira min dag, min egna dag, utan risk att behöva dela den med en framtida familjemedlem de kommande åren.

Du är välkommen, det vet du. Vi längtar oss galna här hemma efter dig. Men du får gärna komma en annan dag, en alldeles egen dag - DIN dag!


PS; då får vi ju dessutom äta tårta till frukost ytterligare en av årets fina vinterdagar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela