ByTanten

...hemma på min gata i byn, där bor det en tant...

Ett riktigt äventyr.

Publicerad 2013-05-11 09:01:01 i Vardag,

Igår hade jag två väldigt gnälliga barn på morgonen. En blivande fyraåring som uppenbarligen hade fått en kraschkurs i destruktiv teater under natten och en femmånaders med ont i munnen. Hurra vad roligt, tänkte jag.

Inte.

Eftersom det ju knappast kunde bli värre, (jag vet om förbannelsen som de stackare som faktiskt säger så högt) så vi väckte den sovande fadern och drog hemifrån allihop.

Målet var hamnen inne i staun. Där hade det lagt till en lyxyacht under dagen som vi ville se hur stor den egentligen var (enorm!) och om de hade trappa upp till båten, sån där som de har i tecknad film (jajamensan).

Vi hann med fler båtar, bilfärjan till Aspö och utställningsbåten Västervik till exempel, under eftermiddagen.

När magen började knorra så bestämde sonens mage att det behövde fyllas på med nudlar. Sagt och gjort, thairestaurangen fick besök. Där åt han tills magen stod i åttkant, medans lillebror gick laget runt hos personalen och fyrade av tandlösa leenden åt alla som hade tid att titta.

Behöver jag nämna att föräldrarnas magar även de stod i åttkant efter det besöket.

Sista stoppet för dagen fick bli att kolla på bygget nere vid Hoglands Park, där det ska byggas ny uteservering/paviljong. Betong, stålbalkar och tjocka träreglar är aldrig fel för den här familjen.

En bussresa senare så var vi hemma och stupade i säng. Sonen den äldres sista ord för dagen innan han somnade?
'De hä va ett jäventyj mamma. Ett jiktigt jäventyj! Vi va däj allahopa.'

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela